Osnovna škola „Đuro Pilar“, Slavonski Brod

Tijekom obilježavanja Erasmus dana u razdoblju od 14.-19.listopada 2024. održana je radionica Jednake mogućnosti za sve u 5.a razredu. Radionicu su vodile razrednica Marija Somek i psihologinja Ema Filajdić.

U uvodnom dijelu radionice učenici su dobili osnovne informacije o Erasmusu i Europskoj uniji. Potom smo kronološki prošli kroz sve projekte u kojima je naša škola sudjelovala u sklopu Erasmus+ programa, od 2014.godine do danas. Nakon toga, učenici su podijeljeni u 4 skupine pisali akrostih na riječ ERASMUS+. Zatim su rješavali osmosmjerke s pojmovima koji se odnose na značajna mjesta u našemu gradu, slavne osobe i važna obilježja po kojima je grad Slavonski Brod poznat. Završna aktivnost odnosila se na predstavljanje našega grada koristeći se pojmovima iz osmosmjerke. Navodili su što bi pokazali drugima koji dođu posjetiti naš grad te ponudili prijedloge aktivnosti i mjesta na kojima se može kvalitetno provesti slobodno vrijeme.

Učenici su se jako potrudili i zaista izvrsno odradili zadano. Radionica je bila vrlo uspješna, protekla u dobroj radnoj atmosferi, a učenici su zasigurno bogatiji za jedno novo iskustvo.

 

Ema Filajdić, psihologinja

Skip to content