Osnovna škola „Đuro Pilar“, Slavonski Brod

Pod satima Prirode i društva učenici 2. c naučii su što je zdravlje i koliko je ono bitno te na koji ga način možemo i trebamo čuvati. Dana,13.2.2024. učenici projektne skupine 2.c razreda probali su napraviti zdravi napitak od voća.

Svi znaju koliko je voće zdravo te zašto ga trebamo jesti svakoga dana. Učili su rezati, guliti i sjeckati voće. Voće su stavili u blender kako  bi dobili ukusan smoothie, dodali su žlicu meda kako bi bio još slađi i zdraviji. Naučili su kako je najbolje zasladiti se prirodnim šećerom koji se nalazi u medu.

Obzirom kako su imali još dovoljmo voća odlučili su  iznenaditi sve učenike u razredu. Pripremili  „voćnu mezu“ za  ostale učenike iz razreda. Voćna meza je naziv koji su smislili za tanjurić na kojem se nalazi voće, pahuljice i med. Svaki od učenika imao je svoju čačkalicu kojom  je kombinirao ove namirnice.

Zaključili su kako je ova radionica pokazala da samostalno učenici mogu sebi složiti zdravu grickalicu koja je i ukusna. Pokušat će što više jesti zdravije grickalice umjesto onih koje to nisu.

https://docs.google.com/presentation/d/1rvGAaB3MDSJalP9Hv1cNmRya9PPsDFdqXj7doVxGakU/edit?usp=sharing

Maja Badanjak Butković

Skip to content